Je hebt één of enkele schepen die je verhuurt. Meestal aan een hele groep, maar soms ook aan losse opstappers. Eventueel verhuur je in de wintermaanden je hutten als hotelkamer (bijv. via slaapschepen.nl ).

Met Vaarplan heb je alles onder controle. Al je boekingen zet je erin, inclusief bemanning (en bemanning kan niet tegelijkertijd dubbel ingeroosterd zijn) en eventuele passagiers (opstappers).

Je catering bestel je met 1 muisklik en de cateraar die de bestelling ontvangt, bevestigt deze ook weer met 1 muisklik.

Via je eigen site kan je een agenda van je eigen schip tonen en mensen de gelegenheid geven om een optie te nemen. Maar je kan je agenda ook aan een andere partij (bijv. een boekingskantoor of VVV) tonen, zonder dat je deze op je eigen site publiceert. Alleen mensen met de juiste link kunnen jouw agenda zien.

Elk weekend (of wanneer je maar wilt, natuurlijk) mail je een agenda van de komende periode naar de bemanning.

Je klanten stuur je vantevoren een aanbetalingsnota en je wordt een X aantal dagen voor de boeking eraan herinnerd dat je een definitieve nota moet sturen. Ook de betalingen hou je in Vaarplan bij en in een handig overzicht kan je steeds je financiele situatie (alle nota's plus wat er nog open staat) zien.

Voor jou is de vaarplan.NU (als je 1 schip hebt) of de vaarplan.NET (als je meerdere schepen hebt) variant gemaakt.

Wil je je agenda met 1 of meer geselecteerde collega's of andere partijen (zoals VVV's of boekingskantoren) die ook Vaarplan gebruiken, delen? Als je zelf 1 schip hebt, kan dat met vaarplan.NU. Als je meerdere schepen hebt, met vaarplan.ORG. Je ziet dan in het programma direct de beschikbaarheid van je collega's. Belt een school of een groot bedrijf voor een tocht met meerdere schepen? Dan kan je meteen op basis van die beschikbaarheid een verzamelboeking van meerdere schepen maken. Je collega's zien die boeking ook live in hun Vaarplan verschijnen. Onderling gun je elkaar misschien een percentage. Vaarplan kan dat voor je uitrekenen en een onderlinge nota sturen.

VIER VARIANTEN OP MAAT:
vaarplan.NU
Voor eigenaren van één schip. Met online boeken en agenda delen met (zelf te kiezen) collega's.
vaarplan.NET
Voor eigenaren van meerdere schepen.
Met online boeken, maar zonder agenda delen.

vaarplan.ORG
Voor meerdere schepen. Met online boeken én het delen van agenda's met schippers en collega's.
vaarplan.BIZ
Voor andermans schepen in uw beheer. Met online boeken en het delen van agenda's .